Kledinginzameling maatschappelijk ondernemen

Social Return

Bij Kledinginzameling Nederland werken wij veelal met zogenaamde herintreders. Onze mensen zijn op middelbare leeftijd zonder werk gekomen en hebben na vaak lang thuis te hebben gezeten bij Kledinginzameling Nederland weer emplooi gevonden. De werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden kunnen deze mensen prima aan, omdat het om vitale mensen gaat met veel levenservaring en een prima verantwoordelijkheidsgevoel.

Bovendien worden bij iedere huis aan huisinzameling in gemeenten medewerkers ingezet van een Sociale Werkplaats. Dit is voor Kledinginzameling Nederland BV niets nieuws: bij iedere gemeente waar wij kleding inzamelen werken wij samen met de plaatselijke Sociale Werkplaats.

Dit gaat op een voortreffelijke wijze, de medewerkers worden binnen het Sw bedrijf geïnstrueerd over de gevraagde werkzaamheden en gaan onder onze hoede en begeleid door onze coördinator en chauffeurs aan het werk. Gezamenlijk wordt een Veiligheids- en Gezondheidsplan opgesteld om veilig te werken conform de Arbo eisen.

De samenwerking tussen de medewerkers van de SW en onze chauffeurs is prima te noemen.

Een groot voordeel van het inschakelen van plaatselijke medewerkers is de kennis die zij meestal hebben van de gemeente.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel !